Training in logistiek pakt succesvol uit voor kandidaten vidar

Vorige week hebben vijf kandidaten van Vidar, allen statushouders met een Arabische achtergrond, een driedaagse training in logistiek gevolgd. De training vond plaats in samenwerking met opleidingscentrum Cabooter People Academy. De eerste dag van de training was gericht op de theorie, de overige twee op de praktijk.

Om zich goed te kunnen voorbereiden, ontvingen alle kandidaten voorafgaand aan de trainingsdagen het lesmateriaal in het Arabisch, hun moedertaal. De training zelf werd echter volledig in het Nederlands gegeven. Waar nodig werd verwezen naar het Arabische lesmateriaal. Tijdens de training ontstond een mooie groepsdynamiek waarbij de kandidaten elkaar onderling hielpen met het vertalen van de lesstof.

Voor de laatste trainingsdag stelde Mainfreight Logistic Services uit Born hun warehouse en zogenaamde ‘order picking trucks’ beschikbaar. Dankzij hun medewerking konden de kandidaten eerder opgedane kennis en ervaring oefenen in de praktijk en aan het einde van de dag geëxamineerd worden.

We kijken terug op drie bijzonder succesvolle dagen waarbij vier van de vijf kandidaten alle certificaten hebben behaald. Ondertussen is één kandidaat middels een proefplaatsing al aan de slag bij Mainfreight Logistic Services. De overige kandidaten zitten in een ontwikkeltraject binnen Vidar en zullen vanuit daar uitstromen naar werk. De kennis en ervaring die zij hebben opgedaan tijdens de training gaat hun daar zeker bij helpen!

Bron: https://www.vidar.nl/nieuws/training-in-logistiek-pakt-succesvol-uit-voor-kandidaten-vidar