AEO & Douane entrepot

Cabooter people academy

AEO & Douane entrepot

Advies en support in AEO (Authorised Economic Operator) en douane-entrepots verwijst naar de diensten die wij aanbieden aan bedrijven die betrokken zijn bij internationale handel en logistiek om hen te helpen voldoen aan de complexe douanereglementen en -procedures:

  1. AEO (Authorised Economic Operator): Dit is een certificering die wordt uitgegeven door douaneautoriteiten in de Europese Unie (EU) aan bedrijven die voldoen aan bepaalde criteria met betrekking tot veiligheid, solvabiliteit en naleving van douanewetgeving. Het doel van het AEO-programma is het vergemakkelijken van legitieme handel en het versterken van de internationale toeleveringsketens. Advies en ondersteuning in het verkrijgen en behouden van de AEO-status kunnen variëren van het verstrekken van informatie over de certificeringscriteria tot het helpen bij de voorbereiding van de benodigde documentatie en processen.
  2. Douane-entrepots: Dit zijn speciale faciliteiten waar goederen kunnen worden opgeslagen zonder dat ze aan invoerrechten en andere douanerechten onderhevig zijn. Bedrijven kunnen gebruikmaken van douane-entrepots om goederen tijdelijk op te slaan, te verwerken of te bewerken voordat ze worden doorgevoerd naar hun eindbestemming. Advies en ondersteuning met betrekking tot douane-entrepots kunnen zich richten op zaken als het begrijpen van de regels en voorschriften met betrekking tot het gebruik van entrepots, het beheren van de inventaris, het optimaliseren van de opslag- en logistieke processen, en het minimaliseren van kosten en risico’s.

Cabooter people academy

Contact

Wij komen graag persoonlijk met u in contact. Via ons contactformulier vraagt u vrijblijvend informatie op. Wij streven ernaar binnen 1 werkdag contact met u op te nemen en/of u de gewenste informatie te sturen.  U mag ons ook direct bellen via 06-50205639